Tradisjonsrik London-fotball

Det er mange fotballklubber i London som har store stadioner og Premier League-fotball å skryte av. Med det kommer det ofte også stive priser for oss som har lyst til å se kamper fra tribuneplass, men det er mulig å se fotball i London også for en litt billigere penge.

Millwall Football Club, som ble stiftet i 1885, er et prakteksempel på en fotballklubb med mye av det tradisjonelle vi nordmenn forbinder med engelsk fotball. Stadionet er litt utslitt, men gleden klubbens supportere viser når de drar på The Den i sør-London er nostalgisk.

Hele opplevelsen ved å dra på fotballkamp på The Den er i grunn ganske nostalgisk.

Det er fortsatt litt gammeldags «hooliganisme» i klubben, noe som gir et innblikk i hvordan fotballen i England var på 80- og 90-tallet. Fortsatt er det tilskuere som er mer opptatt av å slenge med leppa mot motstandernes fans enn å se på fotballen til laget de støtter.

Men de som er på kamp for å se fotball på The Den lager en utrolig lyd. Det hoppes og sprettes samtidig som det synges for full hals på stadionet som ble ferdigstilt i South Bermondsey i 1992. Det er dermed en relativt ny stadion, selv om det er et gammeldags preg over den.

Med 20,146 tilskuere når det er fullsatt, er Championship-klubben en fantastisk opplevelse for tilreisende fotballelskere.

Manageren i klubben er en frittalende herremann ved navn Ian Holloway. Holloway har tidligere ledet blant annet Blackpool og Crystal Palace, men er nå sjef på The Den.

Klubben sliter denne sesongen i den nest øverste divisjonen i England, og må forbedre seg i de resterende kampene dersom de skal unngå å rykke ned til League 1.

Reiser du til London og ønsker å få en litt annerledes fotballopplevelse, noe som er litt utenfor det man ser på TV uke ut og uke inn, så er Millwall en klubb det absolutt er verdt å besøke.

For fotball-tipping eller tips til langoddsen-lappen din, kan du klikke på en av de foregående linkene.

[su_gmap address=»The Den, London,SE16 3LN, England»]

Related posts

Leave a Comment