Reiseinformasjon 

Reis enkelt og kollektivt i London

Mange kjenner kollektivtransporten i London best gjennom de store, toetasjes røde bussene som preger bybildet der de putrer gjennom gatene. Men visste du at London har et av de største kollektivnettverket i hele verden? Gjør London din komfortabel, underholdende og rimelig ved å reise kollektivt neste gang.

Sightseeing i en dobbeltdekkerbuss

De store, røde dobbeltdekkerbussene ser ganske merkelige ut første gang man ser de kjøre gjennom gatene i London, men det er et utrolig praktisk, enkelt og rimelig fremkomstmiddel.

For å få en billig sightseeingtur kan man ta en av bussene som går tvers gjennom byen, og sørge for at man får seg en plass i 2. etasje. Da har man godt overblikk over alt som skjer i gatene i London, og får samtidig orientert seg litt i denne enorme metropolen. Det er absolutt en spesiell opplevelse å sitte i 2. etasje på disse kjempestore bussene når de åler seg gjennom Londontrafikken!

Kjør elvebåt langs Themsen

En unik opplevelse når du besøker London er å kjøre elvebåt langs Themsen. Det er også herlig å komme seg unna de travle gatene og ut på vannet. Her kan man sitte og se mange av de populære attraksjonene i London fra en helt unik vinkel. Det er også mulig å få kjøpt snacks og drikke på båtene, så det er virkelig en behagelig tur.

Det kan kanskje virke som en turistbåt, men disse elvebussene fungerer faktisk som busser i London! Mange av holdeplassene er heldigvis like nær populære attraksjoner slik som Tower of London, Tate Modern og London Eye. Dermed kan man ta båt fra en attraksjon til en annen. En helt spesiell måte å dra på sightseeing i London på.

Undergrunnsbane og tog rundt London

Undergrunnsbanen i London er den mest populære formen for transport i London, og definitivt den enkleste måten å komme seg rundt i både stor-London og i sentrum. Nettverket av tog dekker hele byen, og det er lett og oversiktlig å se hvor man skal ved å følge kartet. Og er du ikke helt sikker på hvor du skal, er det alltid noen å spørre i skrankene ved inngangen.

Når du kommer ut av London sentrum, går togene opp over bakken og fungerer nesten som vanlige små lokaltog. På de store stasjonene kan man enkelt bytte fra t-bane til tog, og dermed komme seg videre til andre byer og steder i Storbritannia.

Togene som går til og fra flyplassen og de fleste av de moderne t-banevognene er store og romslige, med god plass til koffert og bagasje når du er på vei til eller fra hotellet ditt. Husk at det ikke alltid vil være ledige sitteplasser på de travle togene, men en koffert eller en ryggsekk kan være like god å sitte på, og det finnes løsninger som gjør det enkelt også å ha med barn på kofferten sin gjennom storbyene.

Oyster Visitor card gjør det enkelt

Når du vil reise kollektivt gjennom London har du valget mellom blant annet buss, tog, t-bane og trikk. Å reise kollektivt i London krever at du har med mye vekslepenger og vet prisen fra en distanse til en annen på de forskjellige fremkomstmidlene. Det kan bli vanskelig å holde styr på, men med et Oyster Visitor card trenger du ikke bekymre deg.

Et Oyster Visitor card er et elektronisk reisekort for turister som du kan kjøpe kortet allerede på flyplassen når du kommer til London, eller enda bedre – bestille kortet hjem til deg før du reiser. Da er du fullt forberedt på turen, og kan enkelt hoppe på den første og beste bussen for å komme deg frem gjennom Londons gater.

Det er enkelt å bruke Oyster Visitor card. Alt du trenger å gjøre er å legge det mot de gule avleserne ved inngangen til t-banen eller togene, eller lese det av på buss eller trikk. Da trekkes kortet automatisk ettersom hvor du er og når du reiser, og du trenger ikke å tenke på småpenger eller veksel. Det er bare å gå rett på toget.

Related posts

Leave a Comment