Aktiviteter i London 

Få mest mulig ut av Londonferien din

London er et veldig populært reisemål for nordmenn, og det kan virke som om vi ikke får nok av denne pulserende og historiske storbyen. Det er ikke så rart, for ikke bare har London noe å by på for absolutt alle, men det er også billig og enkelt å komme seg hit fra de fleste store byer i Norge.

Planlegg turen på forhånd

London har så mye å by på at det kan være helt overveldende for den som kommer hit første gang. Derfor er det viktig å planlegge turen på forhånd. Les reiseguider om London slik at du er forberedt på hva du kan gjøre på turen din.

Er du interessert i kunst, kultur eller historie? Eller kommer du til London for å gjøre shoppingkupp? Kanskje du er sportsinteressert eller opptatt av gourmetmat og eksklusive hoteller? I London finner du alt for enhver smak og lommebok.

Husk at det tar tid å reise rundt i London, så det er viktig å ikke planlegge for mye på den første turen din. Nyt byen, sett av 2 – 3 ting du bare må oppleve, og ta alt det andre som en bonus underveis.

De mest populære attraksjonene

London har vært på kartet som en storbydestinasjon i flere tiår, og det er enkelte ting man bare må se når man først er på besøk her.

Houses of Parliament og Big Ben er en yndet fotodestinasjon, og bør være noe man opplever minst en gang når man besøker London. Like i nærheten finner man også det nye og verdensberømte pariserhjulet London Eye. Dette er ikke for de som har høydeskrekk, men gir et unikt overblikk over storbyen.

Tower of London er verdt et besøk for å vandre rundt i de gamle korridorene og enorme hallene. Det er som å ha reist 1000 år tilbake i tid, og her kan man virkelig drømme seg bort.

Selvfølgelig hører også et besøk til Buckingham Palace med, og kanskje man er så heldig å få se dronningen? Spesielt morsomt er det å komme under vaktavløsningen, da man ser Dronningens Garde i sine merkelige uniformer gjøre sine faste ritualer.

Shopping i London

For mange er London forbundet med shopping. Og det er ikke så rart. Flybillettene hit er ofte veldig rimelige, og turen over tar ikke lang tid. Man kan enkelt reise til London på en fredag, shoppe hele lørdagen og reise tilbake med full koffert på søndag.

Lave priser, enorme butikker og hyppige salg gjør London til en attraktiv shoppingdestinasjon for nordmenn. Oxfort Street er berømt for sine kjedebutikker som ligger som perler på en snor. Men det er også flott å komme seg ut til markedene i Camden, med sine små uavhengige butikker og spesielle stemning. Her finner du garantert noe unikt som ingen andre har.

På Portobello Road Marked i Notting Hill finner du spennende vintage klær og second hand, men også kjente designervarer. Også fylt med boder, små gaterestauranter og et yrende folkeliv, er dette stedet å dra for å gjøre shoppingkupp på din neste Londonferie.

Spis med Gordon Ramsay i London

London kryr av eksklusive restauranter, men er kanskje mest kjent for den hissige tv-kokken Gordon Ramsay. Han har kanskje et farlig temperament, men han lager fantastisk mat! I London har han etablert en rekke restauranter med ulikt tema, og de serverer alle sammen mat i verdensklasse.

Restaurant Gordon Ramsay er kanskje den mest kjente, med hele 3 Michelin stjerner. Det er muligens andre restauranter som serverer bedre mat, eller ligger på topplistene i London. Men Gordon Ramsay sin helt egen restaurant er absolutt verdt et besøk når man først er i London. Husk bare å bestille bord tidlig!

Related posts

Leave a Comment