Fotball i London 

Et besøk til Loftus Road

Dersom du reiser til London på ferie, er det ikke få fotballklubber du kan velge å ta en nærmere titt på. De fleste stadionene er lett tilgjengelig, og vil gi deg en god innsikt i engelsk fotballkultur.

En av klubbene en finner i London er Queens Park Rangers, ofte bare kalt QPR. Laget sin hjemmebane er Loftus Road, som ligger i Shepherd’s Bush, London. Den ligger lett tilgjengelig dersom klubben eller Championshipligaen interesserer deg. Stadionet er ett av de minste i Championship, og har kun plass til 18,439 tilskuere. Klubben innser nå at dersom de skal oppnå ambisjonene om å rykke opp til Premier League igjen, må de nok flytte til et nytt stadion.

Klubben spilte nemlig i Premier League forrige sesong, men det har aldri vært noe lett for den lille klubben å holde følge med de mange andre storlagene i England sin øverste divisjon. I tillegg fikk de også ny manager halvveis gjennom forrige sesong, og det får mye av skylden for klubben sitt nedrykk til Championship i mai.

Harry Redknapp tok over etter Mark Hughes da klubben hadde feilet hele 12 serierunder om å ta poeng, og styret håpet at løsningen ville ligge hos den 65 år gamle manageren for å unngå nedrykk.

Dessverre ble oppgaven for stor for Redknapp, men QPR er favoritter til å rykke opp til Premier League igjen etter bare en sesong. Manageren er ikke så sikker på dette selv, siden klubben mistet halvparten av spillerne da de ble relegert.

Noen av storspillerne valgte å bli igjen, blant annet Julio Cesar som er favoritt-keeperen til Brasil sitt landslag, og Joey Barton, som kvalifiserte seg til Champions League med franske Marseille forrige sesong. Disse to er med på å holde drømmen om Premier League i live for klubben og supporterne deres.

Vil du ha live fotballkommentarer om QPR sine kamper¸ eller kanskje dra til Loftus Road og se dem i aksjon? Det er fullt mulig nå som sesongen allerede har startet. Neste kamp blir spilt i helgen mot Bolton, og klubben har gode odds for å ta med seg tre poeng hjem.

Related posts

Leave a Comment